Sobre mi

El meu nom és Anna G. Castells i sóc descendent de família de músics. Vaig iniciar la meva carrera professional com a intèrpret i professora de flauta de bec – instrument de la música antiga i rescatat al segle XX – que em va fer endinsar en el món de la música electroacústica-.

Arran d’un viatge en família al Perú, vam visitar el centre Takiwasi de Tarapoto. El contacte amb musicoterapeutes, el treball introspectiu i l’espiritual que es porta a terme amb plantes em va fer tornar amb una idea: volia ser musicoterapeuta.

Així que vaig cursar el Màster de Musicoteràpia a la Universitat de Barcelona. Des d’aleshores estic aplicant tècniques de musicoteràpia en diversos col·lectius:

dones embarassades;

nadons en llars d’infants;

nens amb discapacitats (Down, Williams, Autisme, retard maduratiu);

adults amb discapacitat intel·lectual a les fundacions Estany (Banyoles) i Astres (Santa Coloma de Farners);

persones amb afeccions en salut mental al Servei de Rehabilitació Comunitària;

així com amb persones que estan patint dificultats emocionals, malgrat no tinguin un diagnòstic, espai que anomenem Temps de Sons.

Estic com a membre de l’Associació Catalana de Musicoteràpia, de la SOCIEMT (Sociedad Científica Española de Musicoterapia) i membre de la junta directiva de GASS (Grup Associat pels Serveis de Salut).

A nivell docent, col·laboro al Màster de Musicoteràpia Transcultural de la Universitat de Girona i sóc tutora de pràctiques al Màster de Musicoteràpia de la UNIR.